POGLEDAJTE ŠTA SE DOGAĐA SA VAŠIM TIJELOM KADA KORISTITE SODU BIKARBONU! TO ĆE PROMIJENITI VAŠ ŽIVOT ZAUVIJEK!

Soda bikarbona je vrlo jeftin, ali i vrlo moćan lijek. Ovaj sastojak se može koristiti u borbi protiv prehlade, čak i raka. Osim toga, možete ga koristiti za oralnu higijenu, kao dezodorans, itd…
Soda bikarbona je sastojak koji mora biti dio vaše domaće apoteke. Neke od zdravstvenih prednosti uključuju spriječavanje proljeva, žgaravice, trovanje lijekovima, metaboličke acidoze i peptičkog ulkusa, piše “Novi svjetski poredak“…
Soda bikarbona ima mnoga antipruritička svojstva i čuva vašu kožu zdravom i sjajnom. Koristite sodu kako bi uklonili groznicu i prehladu.
Soda bikarbona sadrži natrij i može spriječiti HIPERKALIJEMIJU, bubrežne kamenace i infekcije mokraćnog mjehura.

Ovdje ćemo vam navesti par načina kako koristiti ovaj moćan lijek – sodu bikarbonu:
Stari načini upotrebe
Pijte sodu bikarbonu za ublažavanje bolova u mišićima nakon napornog treninga.
Uništite gljivice na noktima i eliminišijte prljavštinu, primjenite sodu bikarbonu na četkici za nokte i četkajte nokte.
Pomiješajte 3 čajne kašičice sode bikarbone, 1 čajnu kašičicu soli, pepermint eterično ulje i malu količinu vode. Umočite nokte u tu smijesu 20 minuta, i svrab, miris i bol će biti olakšan.
Da biste osvježili dah, isperite grlo sa malo sode bikarbone.
Koristite sodu bikarbonu za četkanje zubi. Dodajte malo na četkicu za zube i dobit ćete najbolji način za izbjeljivanje zubi.
Smanjiti akne, mrtve stanice kože i masnog lica pomoću pilinga napravljenog od sode bikarbone. Pomiješajte kašičicu sode bikarbone, kašičicu vode i onda trljajte lice.
Također, možete se riješiti bolnih uboda insekata, pčela, komarca pa čak i uboda otrovnog bršljena. Pomiješajte sodu bikarbonu i vodu, i napravite odličnu pastu za ubode.
Pripremite tijesto od vode i sode bikarbone u kako bi se riješili herpesa i čireva. Oni će se osušiti brzo.
Domaći recept za kiselost
Za smanjenje refluksa kiseline morate napraviti lužnato okruženje u vašem organizmu. Kombinujte ¼ do ½ čajne kašičice sode bikarbone sa 2 čajne kašičice svježeg limunovog soka. Možete koristiti jabučni ocat umjesto toga.
Koristite visoku čašu i pričekajte dok se pjena ne smiri, a zatim dodajte 230 ml vode. Popijte smjesu. To će neutralizovati vaš pH, zaštititi tijelo od previše želučane kiseline i smanjiti acidozu.


http://receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti