BOLONJEZ SOS….ORGINALNI RECEPT IZ JEDNOG ITALIJANSKOG RESTORANA

Sastojci
250 gr faširane junetine
250 gr faširne svinjetine
100 gr slanine
50 gr koncentrata rajčice
50 gr maslaca
3 kaš maslinovog ulja
1 čaša mlijeka
1 čaša crnog vina
1 mrkva
1 crveni luk
1 štapić celera
1 goveđa kocka
300 ml vode
pp sol
pp papar

Priprema

1.Zagrijte na srednjoj vatri maslac i maslinovo ulje te dodajte sitno isjeckanu mrkvu.
Dinstajte mrkvu dok ne omekša nekih 5-10 minuta.
2.Dodajte sitno sjeckani luk i celer te poklopite da se dinsta sve dok posve ne omekane i luk postane staklast.
3.Za to vrijeme isjeckajte sitno slaninu i dodajte da se dinsta.
Dodajte takođe mješano mljeveno meso.
Ostavite da se dinsta oko 30 minuta.
4.Dodajte čašu crnog vina i ostavite da posve ispari.
5.Dodajte koncentrat rajčice.
6.Dodajte sol i papar te malo rastopljene goveđe supe(napravljene od 1 juneće kocke i 300 ml vode)
Kuhajte oko 1,5 sat do 2 i dadavajte polagano goveđu supu.
7.Na kraju dodajte čašu mlijeka.
Mijeko se dodaje po originalnom receptu mada ga vise mnogi ne koriste.
8.Dobro promješajte i dodajte ponovo soli i papra ako je potrebno
Kuhajte jos kojih 5 minuta


http://zenakraljica.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti