OVA SALATA TOLIKO DOBRA DA ĆE VAM BITI ŽAO ŠTO RANIJE NISTE ZNALI OVAJ RECEPT….
Sastojci:
3 kom krompira
3 kom mrkve
3 kom kuvana jaja
300 gr graška
6-7 kom krastavčića
300 gr šunke ili 1 kom pileći file
so
I još:
300 gr majoneza
200 gr pavalake
Priprema:
1. Povrće skuhati posebno u slanoj vodi. Ja nekad stavim šunku a nekad skuvam pileći file,može i oboje ali bi bilo prejako pošto se svakako ova salata uglavnom priprema i služi u svečanim prilikama,znači uz još dosta kalorične hrane.Ovaj put ja sam radila sa šunkom.
2. Povrće ohladiti i sitno isjeckati.Ja sjeckam ,ali ne pretjerano sitno.Neko voli i rendano
3. U majonez dodati pavlake po svom ukusu,lagano umutiti. Povrće dobro obogatite majonezom,e,tu nemojte štedjeti.Kad je kupujete uvijek je to pozamašna investicija i onda vam ruska salata dodje nevjerovatno skupa. Zato ja kad radim rusku salatu, radim i majonez,i ne štedim na njemu.
Posluživanje:
Rusku salatu služite kao predjelo u posudicama aranžiranim povrćem koje je sastavni dio salate ili punite prhke mignonnine korpice,ili pak punite peciva od princes krofni…a možete i labudove da pravite kao Brankal ili mignonne ukoliko ste jako “dobri” s vremenom i živcima:))
http://zenakraljica.com/
3 kom krompira
3 kom mrkve
3 kom kuvana jaja
300 gr graška
6-7 kom krastavčića
300 gr šunke ili 1 kom pileći file
so
I još:
300 gr majoneza
200 gr pavalake
Priprema:
1. Povrće skuhati posebno u slanoj vodi. Ja nekad stavim šunku a nekad skuvam pileći file,može i oboje ali bi bilo prejako pošto se svakako ova salata uglavnom priprema i služi u svečanim prilikama,znači uz još dosta kalorične hrane.Ovaj put ja sam radila sa šunkom.
2. Povrće ohladiti i sitno isjeckati.Ja sjeckam ,ali ne pretjerano sitno.Neko voli i rendano
3. U majonez dodati pavlake po svom ukusu,lagano umutiti. Povrće dobro obogatite majonezom,e,tu nemojte štedjeti.Kad je kupujete uvijek je to pozamašna investicija i onda vam ruska salata dodje nevjerovatno skupa. Zato ja kad radim rusku salatu, radim i majonez,i ne štedim na njemu.
Posluživanje:
Rusku salatu služite kao predjelo u posudicama aranžiranim povrćem koje je sastavni dio salate ili punite prhke mignonnine korpice,ili pak punite peciva od princes krofni…a možete i labudove da pravite kao Brankal ili mignonne ukoliko ste jako “dobri” s vremenom i živcima:))
http://zenakraljica.com/
Primjedbe
Objavi komentar