JEDAN DIVAN RUČAK..SPECIJALITET TURSKE KUHINJE KOJI NE SMIJETE PROPUSTITI


Sastojci
250g staroga kruha
80g putera ili ulja
1glavica crnoga luka
60g brasna
250ml mljeka
2kom jaja
1mala kasicica soli
1velika kasika sjeckanog persuna

Priprema
1.
Luk prodinstati na ulju pa zatim dodati sve sastojke pa dobro umjesiti rukom da se sve fino poveze .
2.
Od dobijene smjese praviti kuglice tako sto cete pokvasiti ruke vodom ,lakse ide .
(nemojte ih puno pritiskati i zbijati )
3.
U lonac sa kljucanom vodom ubaciti knedle i kuhati 15 min .
4.
Knedle su spremne danas kod mene za rucak sa gulasom .
semmel-kndel-knedle-od-kruha
Posluživanje
Sluziti kao prilog uz meso .

http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti