Sočna voćna torta
Sastojci:
Kore
12 belanaca
12 kašika šećera
3 žumanceta
9 kašika brašna
150 g čokolade
Fil I
9 žumanaca
9 kašika šećera
5 kašika brašna
400 ml mleka
250 g margarina
100 g mlevenog keksa
6 čokoladica ukusa jagoda-jogurt
Fil II
150 g šlaga
200 ml kisele vode
300 g malina
Dekoracija
200 g šlaga
300 ml kisele vode
Priprema:
Kore
1. Ulupati 4 belanceta u čvrst sneg, postepeno dodajući 4 kašike šećera. Potom dodati 1 žumance i 3 kašike brašna, te sve izmiksati na najmanjoj brzini. Na kraju umešati 50 g sitno rendane čokolade.
2. Pripremljenu smesu sipati u papirom za pečenje postavljen okrugao kalup (26 cm) i peći na 180º C oko 12 minuta.
3. Na isti način od pripremljenog materijala pripremiti još dve kore.
Fil I
1. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i malo mleka, pa ukuvati i preostalo proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
2. Penasto izmiksati margarin i sastaviti ga s ohlađenim kremom. Sipati mleveni keks i umutiti.
3. Iseckati čokoladice na kockice i umešati ih u fil.
Fil II
1. Umutiti šlag s kiselom vodom, a potom lagano špatulom dodati i maline.
Finalni postupak
1. Na prvu koru naneti polovinu fila I, pa polovinu fila II. Preklopiti drugom korom i ponoviti postupak filovanja sa preostalim filovima. Slaganje završiti trećom korom.
2. Rashlađenu tortu dekorisati šlagom pripremljenim s kiselom vodom.
http://www.posaljirecept.rs/
Kore
12 belanaca
12 kašika šećera
3 žumanceta
9 kašika brašna
150 g čokolade
Fil I
9 žumanaca
9 kašika šećera
5 kašika brašna
400 ml mleka
250 g margarina
100 g mlevenog keksa
6 čokoladica ukusa jagoda-jogurt
Fil II
150 g šlaga
200 ml kisele vode
300 g malina
Dekoracija
200 g šlaga
300 ml kisele vode
Priprema:
Kore
1. Ulupati 4 belanceta u čvrst sneg, postepeno dodajući 4 kašike šećera. Potom dodati 1 žumance i 3 kašike brašna, te sve izmiksati na najmanjoj brzini. Na kraju umešati 50 g sitno rendane čokolade.
2. Pripremljenu smesu sipati u papirom za pečenje postavljen okrugao kalup (26 cm) i peći na 180º C oko 12 minuta.
3. Na isti način od pripremljenog materijala pripremiti još dve kore.
Fil I
1. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i malo mleka, pa ukuvati i preostalo proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
2. Penasto izmiksati margarin i sastaviti ga s ohlađenim kremom. Sipati mleveni keks i umutiti.
3. Iseckati čokoladice na kockice i umešati ih u fil.
Fil II
1. Umutiti šlag s kiselom vodom, a potom lagano špatulom dodati i maline.
Finalni postupak
1. Na prvu koru naneti polovinu fila I, pa polovinu fila II. Preklopiti drugom korom i ponoviti postupak filovanja sa preostalim filovima. Slaganje završiti trećom korom.
2. Rashlađenu tortu dekorisati šlagom pripremljenim s kiselom vodom.
http://www.posaljirecept.rs/
Primjedbe
Objavi komentar