BEĆAR OBLATNA VRIJEDNA SVAKOG TRUDA


Sastojci
4 manje oblande (ili dve velike i prepoloviti)
1. fil
2oo g suve smokve
1oo g suve grozdje
1 pomorandza (sok)
50 - 100 g secera u prahu *
2. fil
200 g mlevene orase
100 ml vruceg mleka
100 g secera u prahu
1 kasika ruma
3. fil
4 zumanaca
100 g secera u prahu
1/2 limuna (sok)
150 g margarina / maslaca
glazura
100 g cokoladu za kuvanje
10 kasicica ulja

Priprema
1.
1. fil:
smokve, grozdjice i sok od pomorandze sameljiti i na kraju dodati secer
2.
2. fil:
promesati vruce mleko sa orasima, secerom i rumom
3.
3. fil:
zumanca kuvati sa secerom na pari, dok nije fina gusta krema, maknuti sa vatre i ostaviti da se ohladi pa dodati sok od limuna i margarin/maslac
4.
onda redjati oblandu (naopacki, znaci na male kockie filovati) 1. fil - oblanda - 2. fil - oblanda 3. fil  - oblanda
ostaviti je da se malo stegne pa je preliti sa cokoladnom glazuru
Posluživanje
* u fil sa smokvama dodajte secer po ukusu, smovke   ko je sam ja imala su bile preslatke, tako da sam samo stavila 50 g secera i stavite po vasem ukusu :)

http://receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti