PRIPREMITE SPECIJALITET SA KROMPIROM : Svi će vam tražiti recept,jer ovo mnogi nisu probali
Priprema krompira o kojem svi pričaju.I mi smo došli do recepta,pripremili i oduševili se.
Zbog toga dragi naši dijelimo recept i sa vama.Zapišite,pripremite i očarajte ukućane i prijatelje.
Na vama je da li ćete im dati recept :)
SASTOJCI:
500 gr krompira
200 gr brašna
45 gr margarina
oko 50 ml vode
150 gr kačkavalja
suhi biljni začin
200 gr susama
1 kašičica soli
za pržiti – ulje
PRIPREMA:
Ogulite krompir,zatim isjecite na kockice i stavite da se kuha u posoljenoj vodi.
Nakon što se skuha,ocijedite ga i od njega pripremite pire.
Dok je još topao dodajte margarin i začinite po želji.
U međuvremenu masa će vam se prohladiti,pa dodajte brašno razmućeno sa vodom i to vodom u kojoj ste kuhali krompir.
OD svega zamijesite tijesto.
Nakon toga podlijete krompir tijesto na veće komade i na kuhinjskoj dasci oblikujte viljuške,koje ćete sjeći zatim na komade željene veličine.
NA svaki komad – kuglicu staviti po komak kačkavalja i ponovo oblikovati lopticu,s tim da morate paziti da tiesto potpuno obavije sir kako ne bi curilo.
Sve ih uvaljati u susam i pržiti u dubokom ulju.
Vaditi i redati na ubrus papir,a zatim ih poslužite.
http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba/
Zbog toga dragi naši dijelimo recept i sa vama.Zapišite,pripremite i očarajte ukućane i prijatelje.
Na vama je da li ćete im dati recept :)
SASTOJCI:
500 gr krompira
200 gr brašna
45 gr margarina
oko 50 ml vode
150 gr kačkavalja
suhi biljni začin
200 gr susama
1 kašičica soli
za pržiti – ulje
PRIPREMA:
Ogulite krompir,zatim isjecite na kockice i stavite da se kuha u posoljenoj vodi.
Nakon što se skuha,ocijedite ga i od njega pripremite pire.
Dok je još topao dodajte margarin i začinite po želji.
U međuvremenu masa će vam se prohladiti,pa dodajte brašno razmućeno sa vodom i to vodom u kojoj ste kuhali krompir.
OD svega zamijesite tijesto.
Nakon toga podlijete krompir tijesto na veće komade i na kuhinjskoj dasci oblikujte viljuške,koje ćete sjeći zatim na komade željene veličine.
NA svaki komad – kuglicu staviti po komak kačkavalja i ponovo oblikovati lopticu,s tim da morate paziti da tiesto potpuno obavije sir kako ne bi curilo.
Sve ih uvaljati u susam i pržiti u dubokom ulju.
Vaditi i redati na ubrus papir,a zatim ih poslužite.
http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba/
Primjedbe
Objavi komentar