POGAČA...LIJEP IZGLED JOŠ BOLJI UKUS

Sastojci
    55 dkg. glatkog brašna
    10 dkg, masti ili margarina
    2,5 dcl. toplog mlijeka
    1 žličica soli (ili po ukusu)
     još malo rastopljenog margarina, marga
    1 kvas
    žlica šećera, žlica brašna i 1 dcl toplag mlijeka
    1 jaje sa malo soli za premazivanje

Priprema
    1.
    Kvas, šešer, brašno pomiješaj sa 1 dcl toplog mlijeka, pokrij I stavi na toplo da kvas nabubri.
    2.
    U brašno umiješaj mast, sol, nabubreni kvas i mlijeko. Umijesi glatko tijesto. Ostavi ga na toplom da naraste duplo.
    3.
Sada tijesto podijeli na dva nejednaka dijela.( sa malom razlikom) Manji dio razvaljaj u četvrtasto, premaži sa rastopljenaim margom i reži na trakice širine oko 1-1,5 cm. širine, ali ne do kraja. Sve se mora držati zajedno.
    4.
    Tijesto uvijaj tako da kreneš od jednog ćoška prema sredini, do suprotnog ćoška. Tako pripremljeno uvij u obliku puža.
    5.
    Isto postupi i sa večim tijestom, te ga omotaj oko manjeg. Prekrij i ostavi na toplo da još malo naraste. U jaje umiješaj malo soli premaži pogaču i stavi peči na 180 stupnjeva oko 35 minuta. (ovisno o pečnici)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti