Nepečeni kokos rolat s keksom
Sastojci:
Kora
150 g mlevenog Plazma keksa
150 g kokosa
150 g šećera u prahu
skuvana crna kafa
Fil
125 g margarina
1 žumance
3 kašike šećera u prahu
200 g žele bombona
Dekoracija
100 g kokosa
Priprema:
Kora
1. Keks, kokos i šećer u prahu pomešati sa prethodno skuvanom, ohlađenom i proceđenom kafom. Sjediniti sve sastojke, tako da se dobije homogena smesa.
2. Između dva lista folije rastanjiti smesu u pravougaoni oblik, debljine do 0,5 cm.
Fil
1. Margarin umutiti sa šećerom, dodati žumance i nastaviti mućenje da se dobije penasta smesa.
Finalni postupak
1. Pripremljen fil premazati preko rastanjene kore od keksa.
2. Zatim, naneti žele bombone i uviti u rolat (uz pomoć folije).
3. Rolat ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i stegne.
4. Pre posluženja, izvaditi rolat iz frižidera, ukloniti foliju i bogato uvaljati u kokos, te iseći na kolutove željene debljine.
http://www.posaljirecept.rs/
Kora
150 g mlevenog Plazma keksa
150 g kokosa
150 g šećera u prahu
skuvana crna kafa
Fil
125 g margarina
1 žumance
3 kašike šećera u prahu
200 g žele bombona
Dekoracija
100 g kokosa
Priprema:
Kora
1. Keks, kokos i šećer u prahu pomešati sa prethodno skuvanom, ohlađenom i proceđenom kafom. Sjediniti sve sastojke, tako da se dobije homogena smesa.
2. Između dva lista folije rastanjiti smesu u pravougaoni oblik, debljine do 0,5 cm.
Fil
1. Margarin umutiti sa šećerom, dodati žumance i nastaviti mućenje da se dobije penasta smesa.
Finalni postupak
1. Pripremljen fil premazati preko rastanjene kore od keksa.
2. Zatim, naneti žele bombone i uviti u rolat (uz pomoć folije).
3. Rolat ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i stegne.
4. Pre posluženja, izvaditi rolat iz frižidera, ukloniti foliju i bogato uvaljati u kokos, te iseći na kolutove željene debljine.
http://www.posaljirecept.rs/
Primjedbe
Objavi komentar