Crno-bele kocke, jednostavno i ukusno

Sastojci:

Biskvit
6 jaja
2 čaše šećera
2 čaše mleka
2 čaše ulja
3 čaše brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike kakaoa

Preliv
3 kašike šećera
200 ml vode

Fil
180 ml kisele pavlake
5 kašika šećera u prahu
250 ml slatke pavlake

Glazura
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

Priprema:

Biskvit
1. Penasto umutiti jaja uz postepeno dodavanje šećera.
2. Kada masa postane bledožuta, dodati mleko i ulje i neprestano mutiti.
3. Postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom.
4. Smesu dobro sjediniti i izliti u pleh obložen papirom za pečenje.
5. Ravnomerno rasporediti i peći u zagrejanoj rerni na na 200°C oko 20 minuta tj. kolač ne počne da se odvaja od ivica pleha.
6. Pečen kolač izvaditi iz pleha i ostaviti da se prohladi.
7. Preseći na dva jednaka dela.
Preliv
1. Šećer i vodu staviti da provri a zatim, kada se šećer ratvorio skloniti sa ringle.
Fil
1. Kiselu pavlaku blago razmutiti, vodeći računa da se ne opusti previše jer će otpustiti tečnost.
2. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu, tako da se dobije čvrsta smesa.
3. Kiselu pavlaku lagano pomešati sa slatkom pavlakom i sve dobro sjediniti.
4. Od ukupne količine odvojiti malo za dekoraciju.
Glazura
1. Čokoladu usitniti i rastopiti na pari, uz dodatak ulja.
2. Kada smesa postane glatka i sjajna skloniti sa vatre.
Finalni postupak
1. Na tacnu staviti jednu polovinu biskvita.
2. Natopiti toplim prelivom i sačekati malo da biskvit upije.
3. Premazati slatkom pavlakom i položiti drugi biskvit.
4. Zatim, biskvit natopiti ostatkom preliva i ostaviti da se kolač ohladi.
5. Hladan kolač preliti pripremljenom glazurom i sačekati da se glazura stegne.
6. Kolač dekorisati slatkom pavlakom i iseći na kocke, pa poslužiti.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti