Čokoladni kolač s pomorandžom
Sastojci:
5 jaja
250 g šećera
200 g margarina
300 g brašna
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
2 pomorandže (sok i kora)
Glazura
100 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst snega, uz postepeno dodavanje šećera. Mutiti sve dok se šećer potpuno ne istopi.
2. Dodati jedno po jedno žumance, i brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, rastopljeni margarin i koru i sok pomorandže, pa sve dobro sjediniti.
3. Pripremljenu smesu uliti u namašćen i brašnom posut kalup i ravnomerno rasporediti
4. Peći na 180°C oko 60 minuta (čačkalicom proveriti da li je testo pečeno).
5. Pečeni kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
6. Zatim, izvaditi kolač iz kalupa i ostaviti da se ohladi na rešetkastoj podlozi.
7. Ohlađen kolač preliti rastopljenom čokoladom pomešanom sa uljem.
8. Dekorisati po želji i poslužiti.
5 jaja
250 g šećera
200 g margarina
300 g brašna
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
2 pomorandže (sok i kora)
Glazura
100 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst snega, uz postepeno dodavanje šećera. Mutiti sve dok se šećer potpuno ne istopi.
2. Dodati jedno po jedno žumance, i brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, rastopljeni margarin i koru i sok pomorandže, pa sve dobro sjediniti.
3. Pripremljenu smesu uliti u namašćen i brašnom posut kalup i ravnomerno rasporediti
4. Peći na 180°C oko 60 minuta (čačkalicom proveriti da li je testo pečeno).
5. Pečeni kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
6. Zatim, izvaditi kolač iz kalupa i ostaviti da se ohladi na rešetkastoj podlozi.
7. Ohlađen kolač preliti rastopljenom čokoladom pomešanom sa uljem.
8. Dekorisati po želji i poslužiti.
Primjedbe
Objavi komentar