Prizrenka (Tepseštija)
Sastojci:
Testo
250 ml vode
250 ml ulja
3 šolje brašna
250 g mlevenih oraha
1/2 praška za pecivo
Sirup
250 ml vode
500 g šećera
1 vanil-šećer
Priprema:
Testo
1. U dublju posudu sipati vodu i ulje i zagrevati dok ne provri. U ključalu vodu zakuvati brašno i dobro promešati kako bi se razbile grudvice, a svi sastojci dobro povezali. Skinuti s ringle i ostaviti da se hladi.
2. U prohlađenu smesu umešati mlevene orahe i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro sastaviti i prebaciti u dublji pleh postavljen pek-papirom i ravnomerno rasporediti testo na debljinu s prsta.
3. Pre pečenja kolač iseći po želji i peći u rerni na 180° C oko 30 minuta, a zatim izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Sirup
1. U šepu staviti vodu, šećer i vanil-šećer pa zagrevati dok ne provri. Ostaviti da ključa nekoliko minuta pa vreo sirup preliti preko prohlađenog kolača. Sačekati da shladi i servirati.
http://www.posaljirecept.rs/
Primjedbe
Objavi komentar