Čokoladna torta sa orasima – Točak torta
Sastojci:
Kore
15 belanaca
15 kašika mlevenih oraha
15 kašika šećera
5 kašika brašna
Fil
15 žumanaca
250 g šećera
100 g čokolade
250 g margarina
Dekoracija
400 ml slatke pavlake
Priprema:
Kore
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne istopi.
2. U šam od belanaca dodati mlevene orahe i brašno pa polako promešati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje a zatim sipati u njega jednu trećinu pripremljene smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Fil
1. Sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari mešajući dok se ne zgusnu.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem da se natopi.
3. U ohla đen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak
1. Svaku koru uzdužno preseći 3 puta kako bi se od jedne kore dobile 4 trake. Dakle od tri kore dobićete 12 traka.
2. Prvu traku premazati pripremljenim filom i urolovati pa je staviti na sredinu tacne za tortu. Ostale trake premazivati filom i kružno ih postavljati oko prvog rolata dok se ne utroši materijal.
3. Oblikovanu tortu premazati preostalim filom i dekorisati šlagom od slatke pavlake
http://www.posaljirecept.rs/
Kore
15 belanaca
15 kašika mlevenih oraha
15 kašika šećera
5 kašika brašna
Fil
15 žumanaca
250 g šećera
100 g čokolade
250 g margarina
Dekoracija
400 ml slatke pavlake
Priprema:
Kore
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne istopi.
2. U šam od belanaca dodati mlevene orahe i brašno pa polako promešati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje a zatim sipati u njega jednu trećinu pripremljene smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Fil
1. Sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari mešajući dok se ne zgusnu.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem da se natopi.
3. U ohla đen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak
1. Svaku koru uzdužno preseći 3 puta kako bi se od jedne kore dobile 4 trake. Dakle od tri kore dobićete 12 traka.
2. Prvu traku premazati pripremljenim filom i urolovati pa je staviti na sredinu tacne za tortu. Ostale trake premazivati filom i kružno ih postavljati oko prvog rolata dok se ne utroši materijal.
3. Oblikovanu tortu premazati preostalim filom i dekorisati šlagom od slatke pavlake
http://www.posaljirecept.rs/
Primjedbe
Objavi komentar