Čokoladna rapsodija od palačinki zadovoljiće sva vaša čula. Budite sigurni u to!

Ako ste ljubitelj palačinki, onda je ovo pravi recept za vas. Ukusna torta od palačinki nešto je sa čime nikako nećete pogrešiti. Upustite se u ovu slatku avanturu i obradujte ukućane i oduševite goste – svi će tražiti parče više. 
Prijatno!

Sastojci:

– 125 g brašna
– 250 ml mleka
– 7 jaja
– 2-3 kašike vanilin-šećera
– 2 kašike putera + 30 grama putera
– 250 g masnoće od kokosa
– 300 g crne čokolade
– 250 g šećera
– narendana korica pomorandže
– 2 kašike likera od pomorandže
– 100 g slatke pavlake



Priprema:

1. Pomešajte u glatku smesu brašno, mleko, 3 jajeta i vanilin-šećer i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

2. Po 1/8 testa sipajte u teflonski tiganj (prečnika 25 cm) s malo zagrejanog putera i pecite minut. Okrenite palačinku, pa je pecite još 30 sekundi. Na taj način ispecite još sedam palačinki.

3. Masnoću od kokosa rastopite u šerpi. Naseckajte 150 g čokolade pa je umešajte u masnoću zajedno sa 4 jajeta, 200 g šećera, korom i likerom pomorandže. Mešajući kratko zakuvajte, pa sklonite sa ringle. Ostavite u posudi da se ohladi kako biste time mogli da premažete palačinke.

4. Zatim premažite palačinke kremom od čokolade, pa ih poređajte jednu na drugu (završite palačinkom). Pritisnite nečim palacinke, pa ih stavite na sat vremena u frižider.

5. Za glazuru prvo zakuvajte pavlaku i puter. Sklonite šerpu sa ringle, naseckajte preostalu čokoladu i rastopite je u pavlaci. Ostavite da se malo ohladi. Zakuvajte 50 ml vode i 50 g šećera, a zatim to umešajte u smesu. Gotovom smesom prelijte tortu od palačinki.


http://www.lepotaizdravlje.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti