PRIPREMITE UKUSAN KOLAC KOJI SE NE PEČE
Sastojci:
3 žumanceta
250 g šećera u prahu
250 g margarina
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
200 ml soka od pomorandže
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ekstrakta vanile
Premazivanje
3 belanceta
3 kašike šećera
3 kašike šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
Ukrašavanje
čokoladne mrvice
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti žumanca sa šećerom u prahu i omekšalim margarinom.
2. Mlevene orahe i keks preliti sokom od pomorandže i promešati.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa smesom od keksa, dodati ekstrakt vanile i dobro izmešati.
4. Dobijenu masu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati čokoladu izrendanu na sitno rende.
5. Pripremiti odgovarajuću tacnu za kolač te na nju presuti smesu sa čokoladom i oblikovati donju koru. Ostaviti u frižideru da se stegne. Nakon toga preko donje kore naneti drugi deo svetlijeg fila i poravnati ga sa donjom korom. Opet staviti u frižider da se stegne.
6. Posebno pripremiti fil za premazivanje kolača. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 3 kašike šećera uz neprestano mućenje. Odvojeno umutiti slatku pavlaku sa 3 kašike
šećera u prahu. Sjediniti šam od belanaca i šlag od slatke pavlake pa polako promešati. Dobijenu smesu premazati preko kolača i posuti čokoladnim mrvicama. Ostaviti u frižideru da se stegne, a potom iseći na šnite željene veličine.
http://www.posaljirecept.rs/
3 žumanceta
250 g šećera u prahu
250 g margarina
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
200 ml soka od pomorandže
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ekstrakta vanile
Premazivanje
3 belanceta
3 kašike šećera
3 kašike šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
Ukrašavanje
čokoladne mrvice
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti žumanca sa šećerom u prahu i omekšalim margarinom.
2. Mlevene orahe i keks preliti sokom od pomorandže i promešati.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa smesom od keksa, dodati ekstrakt vanile i dobro izmešati.
4. Dobijenu masu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati čokoladu izrendanu na sitno rende.
5. Pripremiti odgovarajuću tacnu za kolač te na nju presuti smesu sa čokoladom i oblikovati donju koru. Ostaviti u frižideru da se stegne. Nakon toga preko donje kore naneti drugi deo svetlijeg fila i poravnati ga sa donjom korom. Opet staviti u frižider da se stegne.
6. Posebno pripremiti fil za premazivanje kolača. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 3 kašike šećera uz neprestano mućenje. Odvojeno umutiti slatku pavlaku sa 3 kašike
šećera u prahu. Sjediniti šam od belanaca i šlag od slatke pavlake pa polako promešati. Dobijenu smesu premazati preko kolača i posuti čokoladnim mrvicama. Ostaviti u frižideru da se stegne, a potom iseći na šnite željene veličine.
http://www.posaljirecept.rs/
Primjedbe
Objavi komentar