BANANKO TORTA

Sastojci:
 brza parfe banana torta1 Bananko torta
30 gr zelatine
3 dcl vode
500 gr secera
1 aroma banane
200 gr cokolade
50 gr margarina
3 kasike ulja

Priprema:

Zelatinu potopiti u 1 dcl vode.
Secer potopiti u 2 dcl vode.
Secer staviti da zakipi i mijesati dok se ne otopi.
U vreli secerni sirup dodati zelatin i aromu.
Mijesati dok se zelatina ne otopi, a zatim miksati oko 10 minuta.
Smjesu potom istresti u manji kalup za torte i ostaviti da se stegne nekoliko sati.
Cokoladu, margarin i ulje otopiti na pari i istresti preko torte.
Prijatno!

www.tortekolaci.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti