Torta od keksa! Jeftino, brzo i jednostavno!
Jednostavna, a ukusna i osvježavajuća torta... recept moje drage !!!
SASTOJCI
za biskvit 250 g keksa ( Petit Buerre ili sl. )
80 g maslaca
žuti sloj 5 žumanjaka
250 g šećera
800 g svježeg sira ( Zagrebački ili Philadelphia ili po izboru )
bijeli sloj 800 g kiselog
100 g šećera
PRIPREMA
Kekse zdrobiti kuhinjskim valjkom ili ih samljeti u blenderu. Rastopiti maslac, te ga sa zdrobljenim keksima izmješajte i staviti peći u kalupu za torte, na 160C desetak minuta.
Žumanjke i 250g šećera sa mikserom promiješati dok se ne dobije pjenasta smjesa, a onda lagano dodavati sir da se dobije kompaktna smjesa. Smjesu staviti na pečenu koru od keksa i maslaca, te peći 20 minuta na 160C.
Vrhnje i šećer pomiješati rukom.
Kad se ohlade donja dva sloja torte ( kora od keksa i žuti sloj ), preliti smjesu vrhnja i šećera, te ponovno vratiti tortu u pećnicu na 160C slijedećih deset minuta.
Posluživanje
Kad se ohladi, staviti je u frižider i najbolje ju je servirati drugi dan.
Uživajte!!!
http://www.coolinarika.com/
SASTOJCI
za biskvit 250 g keksa ( Petit Buerre ili sl. )
80 g maslaca
žuti sloj 5 žumanjaka
250 g šećera
800 g svježeg sira ( Zagrebački ili Philadelphia ili po izboru )
bijeli sloj 800 g kiselog
100 g šećera
PRIPREMA
Kekse zdrobiti kuhinjskim valjkom ili ih samljeti u blenderu. Rastopiti maslac, te ga sa zdrobljenim keksima izmješajte i staviti peći u kalupu za torte, na 160C desetak minuta.
Žumanjke i 250g šećera sa mikserom promiješati dok se ne dobije pjenasta smjesa, a onda lagano dodavati sir da se dobije kompaktna smjesa. Smjesu staviti na pečenu koru od keksa i maslaca, te peći 20 minuta na 160C.
Vrhnje i šećer pomiješati rukom.
Kad se ohlade donja dva sloja torte ( kora od keksa i žuti sloj ), preliti smjesu vrhnja i šećera, te ponovno vratiti tortu u pećnicu na 160C slijedećih deset minuta.
Posluživanje
Kad se ohladi, staviti je u frižider i najbolje ju je servirati drugi dan.
Uživajte!!!
http://www.coolinarika.com/
Primjedbe
Objavi komentar