“STAKLENE TORTE” ZALUDILE INTERNET: RECEPT NE MOŽE BITI JEDNOSTAVNIJI
Slastice Ruskinje Olge Noskove izgledaju nestvarno, ponajviše zbog glazure na njima koja izgleda poput mramora.
Njen profil na Instagramu pun je fotografija kolača i torti o kojima mnogi sanjaju, najviše zbog šarenih sjajnih glazura koje izgledaju jako komplikovano.
Olga je jako tajnovita oko sastojaka glazure, no tu je ponovno uskočio internet. Korisnica Reddita pod imenom SuperDrew124 objavila je recept za glazuru, koji je vrlo brzo postao popularan, a prilično je jednostavan.
Sastojci
-20 g želatine u prahu
-120 ml vode
-300 g glukoze
-300 g šećera
-150 g putera
-200 g zaslađenog kondenzovanog mlijeka
-300 g čokolade (bijele, crne ili mliječne)
-boje za hranu
Namočite želatinu u hladnoj vodi. Zakuhajte glukozu, šećer i vodu. Maknite s vatre i u smjesu dodajte želatinu.
Dodajte kondenzovano mlijeko. Prelijte preko čokolade i maslaca i miješajte da mjehurići zraka nestanu.
Glazuru koristite na temperaturi od 35 stepeni. (index.hr)
Komentari na objavu:
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Tuzlanski.ba. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal Tuzlanski.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.
http://hotgamecritics.blogspot.ba/
Njen profil na Instagramu pun je fotografija kolača i torti o kojima mnogi sanjaju, najviše zbog šarenih sjajnih glazura koje izgledaju jako komplikovano.
Olga je jako tajnovita oko sastojaka glazure, no tu je ponovno uskočio internet. Korisnica Reddita pod imenom SuperDrew124 objavila je recept za glazuru, koji je vrlo brzo postao popularan, a prilično je jednostavan.
Sastojci
-20 g želatine u prahu
-120 ml vode
-300 g glukoze
-300 g šećera
-150 g putera
-200 g zaslađenog kondenzovanog mlijeka
-300 g čokolade (bijele, crne ili mliječne)
-boje za hranu
Namočite želatinu u hladnoj vodi. Zakuhajte glukozu, šećer i vodu. Maknite s vatre i u smjesu dodajte želatinu.
Dodajte kondenzovano mlijeko. Prelijte preko čokolade i maslaca i miješajte da mjehurići zraka nestanu.
Glazuru koristite na temperaturi od 35 stepeni. (index.hr)
Komentari na objavu:
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Tuzlanski.ba. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal Tuzlanski.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.
http://hotgamecritics.blogspot.ba/
Primjedbe
Objavi komentar