SNIKERS TORTA BEZ PEČENJA

Sastojci:

300 g mlevenog kikirikija
300 g mlevenog keksa
200-250 g maslaca
250 g šećera u prahu
kesica vanilin šećera
2 jajeta
200 g seckanog ili drobljenog kikirikija

Čokoladni preliv:

2 šoljice mleka
5 kašika šećera
3 kašike kakaa (može i čokolada u prahu)
100 g čokolade za kuvanje
kašika margarina

Priprema

1.  Mleveni keks i mleven kikiriki dobro pomešajte. Maslac i šećer u prahu dobro umutite u jednoličnu smesu pa dodajte vanilin šećer i jaja. Dobro umutite da dobijete krem. S kremom i mešavinom od keksa i kikirikija zamesite fino testo. Oblikujte duguljastu tortu ili je stavite u četvrtast ili okrugli pleh koji ste podmazali ili prekrili peki papirom i poravnajte. Na površini torte poređajte drobljen kikiriki i pritisnite kako bi se zalepio za testo. Na kraju stavite čokoladni preliv.

2.  Za preliv u šerpu stavite mleko, šećer, kakao i margarin, pa rastopite na tihoj vatri. Sklonite s vatre i dodajte čokoladu izlomljenu na kockice. Kad se čokolada istopi i krem postane jednoličan, prelijte tortu. Posle jednog sata ili sat i po ponovo prelijte tortu tako što ćete pokupiti preliv koji je iscurio sa strane. Ostavite tortu da se stegne preko noći ili nekoliko sati u frižideru. Tortu možete dodatno ukrasiti kikirikijem.


Napomena: Ovo nije glazura već preliv, i neće sasvim da se stegne, zato i ne pomišljajte da ste nešto pogrešno uradili – treba da bude upravo onako kako je opisano u receptu. Zbog prirode preliva nije preporučljiva ni neka dodatna dekoracija, mada možete dodatno staviti kikiriki po želji.

izvor:  stvarukusa.rs

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti