SAZNAJTE KAKO LAKO UKRASITI TORTU FONDANOM - KAKO NAPRAVITI FONDAN MASU NAJJEDNOSTAVNIJE
Naša fondan smesa je ista kao kupovna, zašto bacati pare na gotovu smesu kad je za mnogo manje novca možemo i sami napraviti.
Fondan smesa
Sastojci
100 gr margarin
100 gr med
1 kom želatin 10 gr
oko 1500 gr šećer u prahu
Priprema
Margarin i med pomešati pa staviti da provri. Čim provri skloniti. Želatin razmutiti u 60ml vode i mutiti dok se ne razbije sav. U posudu staviti oko 500 gr prah šećera pa istresti želatin margarin i med, mešati kašikom ili mikserom, onim mutilicama za testo dok se ne dobije ujednačena smesa, onako gušća. Postepeno dodavati prah šećer i mesati, posle mesiti jer više neće biti mekano. Izvaditi na radnu površinu pa mesiti kao obično testo dodavajući šećer Smesa je gotova kad više se ne lepi za ruke i površinu, da ne bude ni premekana ni pretvrda. Kad je mekana onda se lepi a kad je pretvrda onda se drobi. Farbate je tako što odvojite deo smese i sipate tečnu farbu za kolače. Ja sam za prvi put radila sa bojom u prahu pa sam videla da se ona tesko spaja, izaberite ipak tečne, dodajte još malo šećera i biće bolje. Obavezno posipajte šećer u prahu dok je rastanjujete, da se ne lepi za površinu. Smesa koja vam preostane umota se u kesu i ostavi na hladno, može da stoji do mesec dana. Ako se stvrdne možete da je premesite. ja sam malo pokvasila ruke pa premesila a to se radi i sa margarinom, ne otopljenim. Takodje tako se i lepi ako pravite cvetiće ili neke oblike. Morate da pazite jer se jako brzo suši, čim zavrsite sa jednim delom odmah ostatak vraćajte u kesu. Od ove količine sasvim je dovoljno za jednu veliku tortu, dobije se 2kg smese, naravno sve se može korigovati. napraviti od pola mere.
izvor : coolinarika.com
Pročitajte više na: http://receptii-i-ideje.blogspot.ba/
Fondan smesa
Sastojci
100 gr margarin
100 gr med
1 kom želatin 10 gr
oko 1500 gr šećer u prahu
Priprema
Margarin i med pomešati pa staviti da provri. Čim provri skloniti. Želatin razmutiti u 60ml vode i mutiti dok se ne razbije sav. U posudu staviti oko 500 gr prah šećera pa istresti želatin margarin i med, mešati kašikom ili mikserom, onim mutilicama za testo dok se ne dobije ujednačena smesa, onako gušća. Postepeno dodavati prah šećer i mesati, posle mesiti jer više neće biti mekano. Izvaditi na radnu površinu pa mesiti kao obično testo dodavajući šećer Smesa je gotova kad više se ne lepi za ruke i površinu, da ne bude ni premekana ni pretvrda. Kad je mekana onda se lepi a kad je pretvrda onda se drobi. Farbate je tako što odvojite deo smese i sipate tečnu farbu za kolače. Ja sam za prvi put radila sa bojom u prahu pa sam videla da se ona tesko spaja, izaberite ipak tečne, dodajte još malo šećera i biće bolje. Obavezno posipajte šećer u prahu dok je rastanjujete, da se ne lepi za površinu. Smesa koja vam preostane umota se u kesu i ostavi na hladno, može da stoji do mesec dana. Ako se stvrdne možete da je premesite. ja sam malo pokvasila ruke pa premesila a to se radi i sa margarinom, ne otopljenim. Takodje tako se i lepi ako pravite cvetiće ili neke oblike. Morate da pazite jer se jako brzo suši, čim zavrsite sa jednim delom odmah ostatak vraćajte u kesu. Od ove količine sasvim je dovoljno za jednu veliku tortu, dobije se 2kg smese, naravno sve se može korigovati. napraviti od pola mere.
izvor : coolinarika.com
Pročitajte više na: http://receptii-i-ideje.blogspot.ba/
Primjedbe
Objavi komentar