SACE SA MESOM

                                       Ukusno je hladno ali je bolje toplo, uz jogurt

SASTOJCI
• 400gr mekog brašna
• 125gr masti
• 125gr pire krompira
• 125ml mleka
• 1 kom jaje
• 1/2 svežeg kvasca
• kašičica sili i šećera
• 4oogr mlevenog mesa
• 150gr šampinjona
• glavica crnog luka
• 150gr kačkavalja
• ulje, so, biber, susam, jaje za premaz

PRIPREMA
Pripremiti kvasac na uobičajen nači. Od brašna, pirea, masti, mleka, jednog jajeta i nadošlog kvasca umesiti testo, staviti ga da nadođe, pa ga ostaviti na par sati u frižideru (u najlon kesi)

Za fil izdinstati seckani crni luk, dodati mleveno meso, zatim šampinjone seckane na sitnije. Dinstati da meso omekša, dodati začine po ukusu pa ostaviti da se ohladi.

Odstojalo testo izvaditi iz frižidera, rastanjiti ga na 0,5cm debljine pa okruglom modlom (ja koristim onu za krofne) vaditi krugove, na svaki staviti kašičicu fila i malo rendanog kačkavalja, spojiti krajeve pa ređati u podmazanu tepsiju tako, da spoj bude sa donje strane

Ostaviti da testo nadođe, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200 stepeni dok ne porumeni

Probajte, nećete se pokajati. Prijatno!

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti