Redovne na listi slavskih sitnih kolača – TOBLERONE
Sastojci:
125 g putera
60 g šećera
80 g meda
100 g čokolade za kuvanje
100 g izlomljenog keksa
100 g tostiranog susama
50 g seckanih oraha
Priprema:
1. Rastopiti puter, med i šećer na umerenoj temperaturi uz neprekidno mešanje.
2. Sačekati da smesa provri pa dodati izrendanu čokoladu i mešati da se potpuno rastopi i sve sjedini.
3. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
4. Keks, susam i orahe dodati u smesu pa sve dobro promešati.
5. Trouglasti kalup obložiti najlon folijom, izručiti smesu, poravnati i nekoliko puta baciti kalup sa male visine kako bi smesa dobro nalegla uz ivice.
6. Prekriti najlon folijom i ostaviti u frižideru da se potpuno ohladi.
7. Izvaditi iz kalupa, iseći i poslužiti.
http://www.posaljirecept.rs/
Primjedbe
Objavi komentar