Pripremite danas brzi kolač bez jaja, preliven i sočan.


SASTOJCI
Mera za šolju je 2.5 dl za ovaj kolač

1 šolja + 2 dl mleka
1 šolja + 5 kašika šećera
2 šolje brašna
5 kašika ulja
5 kašika pekmeza
3+2 kašike kakao-a
1 prašak za pecivo
1 puding od čokolade

PRIPREMA
Šolju mleka, šolju šećera i svo brašno sjediniti i izmiksirati.
Dodati ulje, pekmez, 3 kašike kakaoa i prašak za pecivo pa takodje izmiksirati.
Sipati smesu u podmazan i pobrašnavljen pleh  ili u pleh staviti papir za pečenje pa istresti smesu i ravnomerno rasporediti.
Staviti da se peče 25 minuta na 220 stepeni, pa izvaditi iz rerne i iseći na kocke u plehu.
Razmutiti puding sa 5 kašika šećera i 2dl mleka pa ravnomerno zaliti kolač i vratiti ga da se dopeče još 5 – 10 minuta.
Pečen kolač ohladiti pa poslužiti.

Izvor: http://jednostavnikolaci23.blogspot.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti