MEDENI ČOKOLADNI DESERT GOTOV ZA 15 MINUTA...ODLIČAN IZBOR KADA ŽELITE NEŠTO NABRZAKA

Sastojci
potrebno je
1 l mlijeka
200 g Gussnela Dolcela (gustina)
  1,5 šolja oko 300 g šećera
5 kašika kakaa u prahu Dolcel
5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks

Priprema
1.
U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.
2.
 U kalup 30 x 10 cm  obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks
3.
premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći
4.
ukrasiti po želji

www.coolinarika.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti