LAKA I BRZA PRIPREMA IDEALNA VEČERA I KAD SE OHLADI: PITULJICE
Vecina od nas zna za ovo tradicionalno jelo u Sumadiji, ali za one koje bi ipak probale sledi recept sa tacnim merama :)))
SASTOJCI
500 g tankih kora za pitu
250 g punomasnog sira
2 jajeta
malo ulja
i jos oko 1 dl ulja za przenje
PRIPREMA
Umutiti jaja sa sirom u penastu masu. Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za premazivanje kora, dodati malo ulja.
Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.
Premazati koru celom duzinom filom od sira, saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu.
Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene.
Posluziti uz jogurt.
Izvor: www.coolinarika.com
SASTOJCI
500 g tankih kora za pitu
250 g punomasnog sira
2 jajeta
malo ulja
i jos oko 1 dl ulja za przenje
PRIPREMA
Umutiti jaja sa sirom u penastu masu. Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za premazivanje kora, dodati malo ulja.
Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.
Premazati koru celom duzinom filom od sira, saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu.
Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene.
Posluziti uz jogurt.
Izvor: www.coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar