LAKA I BRZA PRIPREMA IDEALNA VEČERA I KAD SE OHLADI: PITULJICE

 Vecina od nas zna za ovo tradicionalno jelo u Sumadiji, ali za one koje bi ipak probale sledi recept sa tacnim merama :)))

SASTOJCI
500 g tankih kora za pitu
250 g punomasnog sira
2 jajeta
malo ulja
i jos oko 1 dl ulja za przenje

PRIPREMA
Umutiti jaja sa sirom u penastu masu. Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za premazivanje kora, dodati malo ulja.
Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.
Premazati koru celom duzinom filom od sira, saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu.
Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene.
Posluziti uz jogurt.

Izvor:   www.coolinarika.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti