KREŠENTI - prhki kolačići gotovi za pola sata
Ovaj recept sam davne 1973 god prepisala iz još starije mamine bilježnice, ne znam odakle im ime...ovo su moji omiljeni prhki kolačići iz djetinjstva, mojoj djeci također :))
SASTOJCI
Tijesto
350 g mekog brašna
200 g masti ili maslaca
150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna, prstohvat soli
2 vanilin šećera
2 žlice ruma
150 g mljevenih badema ili oraha
2 bjelanjka
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca
PRIPREMA
Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.
Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.
Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.
Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.
Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.
Izvor: www.coolinarika.com
SASTOJCI
Tijesto
350 g mekog brašna
200 g masti ili maslaca
150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna, prstohvat soli
2 vanilin šećera
2 žlice ruma
150 g mljevenih badema ili oraha
2 bjelanjka
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca
PRIPREMA
Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.
Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.
Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.
Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.
Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.
Izvor: www.coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar