KIFLICE SA RATLUKOM


Sastojci:

650 g brašna
250 g margarina
30 g šećera
180 g kisele pavlake
1 jaje
1 limun (kora)
1 vanil-šećer
1 prašak za pecivo
200 g ratluka (vanila sa orahom)
šećer u prahu

Priprema:

1. Margarin penasto umutiti pa dodati šećer, vanil-šećer, kiselu pavlaku, jaje, rendanu koru limuna i ponovo sve dobro umutiti.
2. Postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mesiti rukom.
3. Umešeno testo zamotati u najlon foliju i ostaviti u frižideru da odstoji sat vremena.
4. Testo podeliti na dva dela, pa rastanjiti u oblik kruga na debljinu od 0.5 cm.
5. Unakrsno iseći testo na šesnaest delova, kao za kiflice.
6. Na širu stranu svakog trougla staviti parče ratluka i uviti kiflice.
7. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta, vodeći računa da ostanu bele.
8. Tople kiflice odmah valjati u prah-šećer i ređati na desertni tanjir.
9. Poslužiti kada se potpuno ohlade.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti