Jednostavne turske pogačice

Izvrsne su kao pecivo za doručak i slažu se sa svim mogućim slanim i slatkim namazima, a posebno sa svježim sirom

SASTOJCI
Pogačice
1 čaša mlijeka
1 paketić kvasca
2 žlice šećera u prahu
2 žličice soli
2 jaja
125 g margarina
1 šaličica ulja
6 čaša brašna

Premaz i posip
1 žumanjak
50 g sezama

PRIRPEMA

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Omekšajte margarin na sobnoj temperaturi. U mlakom mlijeku otopite kvasac i šećer u prahu. Potom dodajte sve ostale sastojke osim brašna i dobro ih sjedinite pjenjačom. Kao mjericu koristite standardnu
čašu od 2 dl i šaličicu za kavu od 0,75 dl.

Dodajući malo po malo brašna, umijesite mekano tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite da nadođe (oko pola sata).

Kada je tijesto nadošlo, odvajajte komadiće veličine jajeta i oblikujte ih u loptice, a potom ih spljoštite. Redajte u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, prekrijte čistom krpom i ostavite da još malo nadođu.

Pogačice premažite žumanjkom i pospite sa dosta sezama. Pecite samo dok blago požute (20-ak minuta). Dobar tek i uživajte! Afiyet olsun!

POSLUZIVANJE
Ove pogačice se obavezno jedu tople i odlično idu uz sve vrste sirnih namaza, džemova i marmelada... Još šalica turkog čaja i ugođaj će biti potpun! Dobro podnose podgrijavanje u mikrovalnoj. Osim toga, bilo koje druge sjemenke su također odličan izbor za posipanje pogačica. Preporučujem sjemenke crnog kumina (ili ćurukota), koji je neizostavan dio turske kuhinje, jer su jako zdrave, a njihov specifičan okus će Vašim pogačicama dodati još jednu posebnu "tursku notu"...

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti