Dupli kakao keksići s belim kremom
Sastojci:
300 g brašna
100 g prah-šećera
1 vanil-šećer
½ praška za pecivo
250 g margarina
1 jaje
2 kašičice kakaoa
1 kašičica vrelog ulja
Krem
200 g krem sira
100 g prah-šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Brašno prosejati i pomešati sa prah-šećerom, vanil-šećerom, praškom za pecivom.
2. Tome dodati kakao pomešan sa vrelim uljem, žumance i rastopljen margarin.
3. Sve dobro izmešati da se sastojci potpuno prožmu i sastave.
4. Dresir kesu na zvezdastim nastavkom napuniti pripremljenom smesom i istiskivati testo na pleh obložen papirom za pečenje.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 12 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade u plehu kako se ne bi lomili prilikom vađenja.
Krem
1. Dobro umutiti krem sir sa prah-šećerom pa dodati vanilu i još malo izmiksati da se sve sjedini.
Finalni postupak
1. Pripremljenim kremom spajati ohlađene keksiće i ređati na desertni tanjir.
http://www.posaljirecept.rs/
Primjedbe
Objavi komentar