BEZE COKO-MALINA TORTA
Sastojci:
500 g svežih malina
Kora
10 belanaca
500 g šećera
1 kašika sirćeta
1 kašika kakaoa
2 štangle čokolade
Fil I
10 žumanaca
10 kašika šećera
200 g čokolade
250 g margarina
125 g putera
Fil II
500 ml slatke pavlake
2 čaše kisele pavlake
500 g šlaga
Dekoracija
200 g šlaga
300 ml kisele vode
Priprema:
Kore
1. Umutiti 5 belanaca u čvrst šam, postepeno dodajući 250 g šećera. Zatim, umešati pola kašike sirćeta, pola kašike kakaoa i polovinu narendane čokolade.
2. Dobijenu smesu rasporediti u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje. Sušiti u rerni na 150º C 40 minuta.
3. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još jednu koru.
Fil I
1. U posudi na pari skuvati žumanca umućena sa šećerom. Pred kraj dodati kockice čokolade i mešati dok se ne otope.
2. Penasto umutiti margarin i puter i sastaviti ih s ohlađenim kremom.
Fil II
1. Ulupati slatku pavlaku, a potom dodati kiselu pavlaku i krem šlag, te sve lepo sjediniti.
Finalni postupak
1. Na jednu beze koru naneti polovinu fila I, posuti malinama i premazati polovinom fila II.
2. Prekriti drugom korom, rasporediti drugu polovinu fila I, malina i fila II, a potom tortu dobro rashladiti.
3. Dekorisati je šlagom pripremljenim s kiselom vodom.
http://www.posaljirecept.rs/
500 g svežih malina
Kora
10 belanaca
500 g šećera
1 kašika sirćeta
1 kašika kakaoa
2 štangle čokolade
Fil I
10 žumanaca
10 kašika šećera
200 g čokolade
250 g margarina
125 g putera
Fil II
500 ml slatke pavlake
2 čaše kisele pavlake
500 g šlaga
Dekoracija
200 g šlaga
300 ml kisele vode
Priprema:
Kore
1. Umutiti 5 belanaca u čvrst šam, postepeno dodajući 250 g šećera. Zatim, umešati pola kašike sirćeta, pola kašike kakaoa i polovinu narendane čokolade.
2. Dobijenu smesu rasporediti u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje. Sušiti u rerni na 150º C 40 minuta.
3. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još jednu koru.
Fil I
1. U posudi na pari skuvati žumanca umućena sa šećerom. Pred kraj dodati kockice čokolade i mešati dok se ne otope.
2. Penasto umutiti margarin i puter i sastaviti ih s ohlađenim kremom.
Fil II
1. Ulupati slatku pavlaku, a potom dodati kiselu pavlaku i krem šlag, te sve lepo sjediniti.
Finalni postupak
1. Na jednu beze koru naneti polovinu fila I, posuti malinama i premazati polovinom fila II.
2. Prekriti drugom korom, rasporediti drugu polovinu fila I, malina i fila II, a potom tortu dobro rashladiti.
3. Dekorisati je šlagom pripremljenim s kiselom vodom.
http://www.posaljirecept.rs/
Primjedbe
Objavi komentar