Zasladite se na hrono način: Limun kocke s rikotom

Sastojci:

Kora
200 g dozvoljenog brašna
½ kašičice praška za pecivo
¼ kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
100 g fruktoze
100 ml ulja
1 jaje
100 ml kiselog mleka
naribana korica ½ limuna

Fil
250 g rikota sira
50 g fruktoze
1 jaje
1,5 kašika limunovog soka
naribana korica ½ limuna

Mrvice
100 g dozvoljenog brašna
2 kašike fruktoze
50 g hladnog maslaca

Priprema:

1. U dubljoj posudi izmešati sve sastojke za koru. Manji pleh namazati maslacem i posuti brašnom, pa sipati pripremljenu smesu.
2. Posebno umutiti sir, fruktozu, jedno jaje, limunov sok i koricu da postane kremasto. Pažljivo rasporediti preko smese za koru sve do ivica kalupa.
3. Umesiti brašno i fruktozu s kockicama hladnog maslaca da se dobiju mrvice, pa posuti preko fila od sira.
4. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180°C oko 45 minuta sve dok mrvice na vrhu ne porumene. Sačekati da se kolač ohladi i iseći na kocke.

Savet: Mrvičasta pita po ovom receptu može se praviti sa sezonskim voćem po želji.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti