Ova poslastica se priprema veoma brzo i jednostavno,bez ikakvih suvišnih sastojaka: Ratluka sa jagodama

 Ratluk (rahat-lokum) je tradicionalna turska poslastica, koja je zapravo poreklom sa Kipra.  Ako volite ratluk, možete ga sami pripremite kod svoje kuće. Predlažemo recept ratluka sa jagodama.

SASTOJCI
200 gr jagoda
15 gr želatina
150 gr šećera u prahu
polovina limuna

PRIRPEMA
U blenderu isitnite jagode. Možete koristiti sveže ili zamrznute.
Smesu preručite u drugi sud i dodajte u nju želatin. Promešajte i ostavite na 15-20 minuta da nabubri.
Nakon toga dodajte 120 gr šećera u prahu i sok od polovine limuna. Temeljno promešajte smesu i ugrejte je na tihoj vatri.
Grejte dok se želatin ne otopi, nekoliko minuta. Nemojte da proključa.
Skinite smesu sa šporeta i ohladite je. Nakon toga mutite je mikserom 5-6 minuta, da se smesa zgusne i posvetli.
Smesu izručite na papir za pečenje, koji ste prethodno stavili u neku tepsiju. Poravnajte i stavite na prohladno mesto na 5-6 sati da se stegne.
Kada se ratluk stegne, izvadite ga iz tepsije, pospite preostalim šećerom u prahu i iseckajte na kocke.

Izvor: http://www.istinito.net/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti