Osvežavajuća mentol torta


Sastojci:
Za kore:
250 g brašna
100 g kakaoa
200 g margarina
250 g šećera
2 jajeta
1/2 kašičice soli
1 kašičica ekstrakta vanile
Za fil I:
200 g margarina
200 g šećera u prahu
2 kašike mleka
2 kašike ekstrakta mentola
100 ml slatke pavlake
Za fil II:
200 ml slatke pavlake

Priprema:
Kore:
1. Penasto umutiti margarin sa šećerom, dodati jaja, so i ekstakt vanile. Lagano dodati kakao i brašno, pa rukama umesiti glatko testo.
2. Umotati ga u prianjajuću foliju i ostaviti u frižideru na 20 minuta.
3. Ohlađeno testo podeliti na dva dela. Polovinu testa razviti u okrugli podmazan kalup i peći u zagrejanoj rerni na 175ºC oko 30 minuta. Postupak ponoviti i s drugom polovinom testa.
Fil I:
1. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati mleko, ekstrakt mentola i slatku pavlaku, pa sve dobro umutiti.
Fil II:
1. Ulupati slatku pavlaku u čvrst šam.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom I, zatim umućenom slatkom pavlakom i prekriti drugom korom.
2. Tortu ukrasiti po želji rastopljenom čokoladom ili šlag kremom s ukusom čokolade. Ostaviti u frižideru na nekoliko sati da se stegne i ohladi.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti