Kokos torta sa ananasom


Sastojci:

Biskvit sa kokosom
3 belanca
6 kašika šećera
125 g kokosovog brašna
Biskvit sa čokoladom
3 belanca
6 kašika šećera
75 g kokosovog brašna
100 g otopljene čokolade
360 g ananasa
Krem
sok od ananasa iz konzerve
500 ml vode
100 g šećera
1 kesica vanil-šećera
6 kašika gustina
6 žumanca
125 g putera
½ struganog limuna
Dekoracija
400 ml slatke pavlake

Priprema:

Biskvit I – penasto umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera. Mikserom mutiti sve dok se kristali šećera potpuno ne rastope. Zatim, dodati kokos i ručno promešati.
U pleh (25x30cm) obložen pek-papirom usuti masu i lepo je izravnati kašikom.
Peći u ugrejanoj rerni na 150 stepeni C oko 15-20 minuta. Pečeni biskvit izvaditi, ukloniti pek-papir i ostaviti na ravnoj površini da se ohladi.
Biskvit II – penasto umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera. Mikserom mutiti sve dok se kristali šećera potpuno ne rastope. Zatim, dodati kokos i otopljenu čokoladu, pa ručno promešati da masa postane homogena. Peći na isti način, kao prvu koru.
U međuvremenu, otvoriti konzervu ananasa (360 g), iseckati voće na kockice i ostaviti sa strane.
Krem – u šerpicu usuti sok od ananasa (iz konzerve), vodu, šećer i vanil-šećer. Kada provri, u tankom mlazu dodati umućenu smesu od žumanaca i gustina i sve vreme mešati, da se ne stvore grudvice. Smanjiti temperaturu i nastaviti neprestano mešanje. Kada masa postane jako gusta, skloniti sa ringle i prohladiti. Zatim, puter iseći na manje kockice, dodati u mlak fil i sve umutiti mikserom. U pripremljen fil dodati struganu koru limuna i sjediniti.
Slaganje torte
Biskvit I nafilovati sa ½ krema, pa na to ravnomerno rasporediti isečen ananas i blago pritisnuti biskvitom II i nafilovati sa drugom polovinom krema, vodeći računa da i stranice torte budu premazane. Tako pripremljenu tortu ostaviti par sati na hladno mesto.
Slatku pavlaku dobro ohladiti pa umutiti, obložiti i ukrasiti tortu.
Dekoristati po želji.

Uživajte u slatkom zalogaju. Prijatno!

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti