KASATO LEDENA TORTA
Sastojci:
6 žumanaca
120 g šećera u prahu
Fil I
150 ml slatke pavlake
100 g krem sira
2 belanceta
120 g kandiranog voća
Fil II
150 g čokolade
200 ml slatke pavlake
2 belanceta
Fil III
150 ml slatke pavlake
2 belanceta
100 g mlevenih badema
Dekoracija
100 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu i skuvati ih na pari. Ostaviti smesu da se ohladi, te je podeliti na tri jednaka dela.
Fil I
1. Umutiti 150 ml slatke pavlake, dodati krem sir i trećinu krema od žumanaca, te masu izmiksati najmanjom brzinom.
2. Ulupati čvrst sneg od dva belanceta i pažljivo ga spojiti s kermom. Na kraju sitno iseckati kandirano voće i umešati u prethodnu smesu.
3. U odgovarajući okrugli plastični sud obložen providnom folijom sipati pripremljenu masu, poravnati i ostaviti u zamrzivaču bar pola sata.
Fil II
1. U posudi na pari otopiti čokoladu, pa je nakon toga prohladiti.
2. Ulupati 200 ml slatke pavlake, dodati trećinu žumanaca i otopljenu čokoladu, pa dobro umutiti.
3. Ulupati dva belanceta u čvrst šam i sjediniti ga s pripremljenim filom.
4. Dobijenu masu preliti preko zamrznutog sloja, a zatim sve zajedno vratiti u zamrzivač.
Fil III
1. Umutiti 150 ml slatke pavlake, dodati preostalu trećinu krema od žumanca i izmiksati.
2. Ulupati dva belanceta i dobijeni sneg lagano sjediniti s kremom. Na kraju umešati mlevene bademe. Ovaj fil sipati u kalup preko prethodnog, preliti providnom folijom i ostaviti u zamrzivaču preko noći.
Finalni postupak
1. Skinuti gornji sloj follije. Na tanjir za služenje prevrnuti zamrznuti tortu tako da sloj s bademima budu na dnu.
2. Dekorisati umućenom slatkom pavlakom.
6 žumanaca
120 g šećera u prahu
Fil I
150 ml slatke pavlake
100 g krem sira
2 belanceta
120 g kandiranog voća
Fil II
150 g čokolade
200 ml slatke pavlake
2 belanceta
Fil III
150 ml slatke pavlake
2 belanceta
100 g mlevenih badema
Dekoracija
100 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu i skuvati ih na pari. Ostaviti smesu da se ohladi, te je podeliti na tri jednaka dela.
Fil I
1. Umutiti 150 ml slatke pavlake, dodati krem sir i trećinu krema od žumanaca, te masu izmiksati najmanjom brzinom.
2. Ulupati čvrst sneg od dva belanceta i pažljivo ga spojiti s kermom. Na kraju sitno iseckati kandirano voće i umešati u prethodnu smesu.
3. U odgovarajući okrugli plastični sud obložen providnom folijom sipati pripremljenu masu, poravnati i ostaviti u zamrzivaču bar pola sata.
Fil II
1. U posudi na pari otopiti čokoladu, pa je nakon toga prohladiti.
2. Ulupati 200 ml slatke pavlake, dodati trećinu žumanaca i otopljenu čokoladu, pa dobro umutiti.
3. Ulupati dva belanceta u čvrst šam i sjediniti ga s pripremljenim filom.
4. Dobijenu masu preliti preko zamrznutog sloja, a zatim sve zajedno vratiti u zamrzivač.
Fil III
1. Umutiti 150 ml slatke pavlake, dodati preostalu trećinu krema od žumanca i izmiksati.
2. Ulupati dva belanceta i dobijeni sneg lagano sjediniti s kremom. Na kraju umešati mlevene bademe. Ovaj fil sipati u kalup preko prethodnog, preliti providnom folijom i ostaviti u zamrzivaču preko noći.
Finalni postupak
1. Skinuti gornji sloj follije. Na tanjir za služenje prevrnuti zamrznuti tortu tako da sloj s bademima budu na dnu.
2. Dekorisati umućenom slatkom pavlakom.
Primjedbe
Objavi komentar