JEDNOSTAVNA TORTA BEZ KUHANJA I PEČENJA...JEFTINO I LAKO

                        bez kuvanja kremova, bez dugih priprema, samo - mućenje i mazanje
Sastojci:
700 gr šlaga u prahu
1 l kisele vode
300 gr mlevenog plazma keksa
300 gr malina
100 gr čokolade sa lešnicima

Priprema:
1
 Sloj sa plazmom: ulupajte mikserom 340 gr šlaga u prahu sa 1/2 l kisele vode. Umešajte u dobro ulupan šlag (koji ne curi iz posude ako je okrenete naopako 🙂 ) svu količinu mlevene plazme. Plazmu lagano mešajte, može i mikserom, ali na najsporijem podešavanju.
2
 Sloj sa malinama: ulupajte mikserom 180 gr šlaga u prahu sa 2,5 dcl kisele vode. U dobro ulupan šlag umešajte pripremljene maline. Maline možete malo ispritiskati pre toga, da ne budu sve cele kada ih umešate.
3
Sloj sa čokoladom: ulupajte mikserom 180 gr šlaga u prahu sa 2,5 dcl kisele vode. U tako, dobro ulupan šlag, umešajte lagano čokoladu koju ste pre toga narendali.
4
 U kalup za torte koji ima obruč da se može skinuti, rasporedite na dno sloj sa plazmom. Preko toga stavite sloj sa malinama, a odozgo sloj sa čokoladom. Nema veze ako vam ti gornji slojevi malo prelaze vrh kalupa, ako je čvrst šlag – nećete imati nikakvih problema 🙂
5
 Tako pripremljenu tortu stavite u zamrzivač na nekih 2 – 3 sata da se dobro rashladi. Pola sata pre služenja prebacite tortu u frižider, kako biste je lakše sekli. No, da naglasim, nakon samo 2 – 3 sata u zamrzivaču, torta se još uvek jako lepo i lako seče, a naravno i – jede! Poslužite tortu svojim gostima i uživajte zajedno sa njima, naročito zato što se uopšte niste umorili pri pripremi, a dobili ste veoma ukusnu tortu!

http://hotgamecritics.blogspot.ba/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti