Fino i brzo: Desert u čaši – vanil krema s bananama


Sastojci:
210 g bebi piškota
500 ml slatke pavlake

Fil
4 žumanceta
7 kašika šećera
2 kašike gustina
500 ml mleka
1 vanil-šećer

Sos
1 kašičica margarina
3 kašike smeđeg šećera
1 pomorandža (sok)
1 kašičica gustina
1 banana

Priprema:

Fil
1. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, vanil-šećerom, dodati gustin i malo mleka, pa sve dobro izmešati.
2. Ostatak mleka ostaviti da provri, a zatim uliti umućena žumanca i kuvati dok se ne zgusne.
3. Umutiti 300 ml slatke pavlake, pa je lagano spojiti s ohlađenim kremom.
Sos
1. Margarin otopiti, dodati šećer i kratko ga propržiti. Zatim sipati sok od pomorandže pomešan s gustinom i sve mešati dok se ne zgusne. U vruć sos dodati kolutiće banana.
Finalni postupak
1. Na dno svake čaše staviti izlomljene piškote. Preliti ih kremom, naneti malo sosa, te postupak ređanja ponoviti još jednom.
2. Složen desert dekorisati umućenom slatkom pavlakom i celim piškotama.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti