TOBLERONE
Sastojci:
250 g margarina
3 jajeta
300 g šećera
200 g čokolade
2 kašike kakaoa
100 g prženog susama
100 g seckanog prženog neslanog kikirikija
200 g mlevenog keksa
Glazura
100 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
1. Margarin razgrejati na pari, povremeno mešajući.
2. Penasto umutiti jaja i šećer.
3. U otopljen margarin dodati smesu i nastaviti kuvanje na pari dok se šećer ne otopi.
4. Zatim, dodati čokoladu i kakao pa dobro sjediniti smesu.
5. Skloniti sa ringle pa u kuvani krem postepeno dodavati mleveni keks, susam i kikiriki. Sve dobro izmešati da ne bi bilo grudvica.
6. Tepsiju ili kalup namazati sa malo ulja i u to izliti toplu smesu.
Ostaviti da se potpuno ohladi a zatim preliti glazurom od čokolade i ulja. Fino razliti glazuru, kako bi cela površina bila podjednako pokrivena.
7. Tako pripremljen kolač ostaviti da se ohladi i masa dobro stvrdne.
8. Sutradan kolač seći na kokcice i svaku kocku preceći dijagonalno, kako bi se dobio oblik trougla.
http://www.posaljirecept.rs/
250 g margarina
3 jajeta
300 g šećera
200 g čokolade
2 kašike kakaoa
100 g prženog susama
100 g seckanog prženog neslanog kikirikija
200 g mlevenog keksa
Glazura
100 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
1. Margarin razgrejati na pari, povremeno mešajući.
2. Penasto umutiti jaja i šećer.
3. U otopljen margarin dodati smesu i nastaviti kuvanje na pari dok se šećer ne otopi.
4. Zatim, dodati čokoladu i kakao pa dobro sjediniti smesu.
5. Skloniti sa ringle pa u kuvani krem postepeno dodavati mleveni keks, susam i kikiriki. Sve dobro izmešati da ne bi bilo grudvica.
6. Tepsiju ili kalup namazati sa malo ulja i u to izliti toplu smesu.
Ostaviti da se potpuno ohladi a zatim preliti glazurom od čokolade i ulja. Fino razliti glazuru, kako bi cela površina bila podjednako pokrivena.
7. Tako pripremljen kolač ostaviti da se ohladi i masa dobro stvrdne.
8. Sutradan kolač seći na kokcice i svaku kocku preceći dijagonalno, kako bi se dobio oblik trougla.
http://www.posaljirecept.rs/
Primjedbe
Objavi komentar