Probajte ovaj recept za savršene gurabije


Sastojci:

250 g margarina
350 g brašna
5 kašika gustina
2 kesice vanil-šećera
šećer u prahu

Priprema:

1. Margarin penasto umutiti, pa dodati brašno, gustin, vanil-šećer i sve dobro umesiti da se dobije kompaktno i za rad fino testo.
2. Testo prekriti najlon folijom i ostaviti u frižider oko 30 minuta.
3. Hladno testo oblikovati u manji valjak debljine 4-5 cm pa nožem seći testo na manje komade dužine 2-3 cm.
4. Pripremljene kolače poređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 170ºC 35-40 minuta tj. potrebno je da budu pečeni ali da ne promene boju.
5. Tople gurabije valjati u prah-šećer i ređati na tacnu za kolače.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti