Orah-čokoladna torta! Za pola sata!

           Jednostavno, sočno i ukusno. Kombinacija čokolade i oraha je uvijek uspješna, isprobajte.

Sastojci
200 gr mljevenih oraha
200 gr šećera
200 gr čokolade za kuhanje
6 jaja
6 kašika prezle

PRELJEV
70 gr putera
70 gr šećera
70 gr čokolade za kuhanje


Način pripreme

Odvojite bjelanca od žumanaca i umutite u čvrst snijeg.
Žumanca umutite sa šećerom pa dodajte prezlu, orahe i otopljenu čokoladu.
Umiješajte lagano snijeg od bjelanaca i istresite u tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15 minuta.
Dok se torta peče otopite puter sa šećerom i čokoladom za kuhanje.
Vruću tortu prelijte smjesom od čokolade i ostavite da se ohladi.


http://www.domacica.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti