Obradujte čula uz kremastu fantaziju od kokosa: Rafaelo torta


Sastojci:

Kora I
7 belanaca
150 g šećera
1 vanil-šećer
70 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 g kokosa
100 ml mleka

Kora II
210 g bebi piškota
200 ml mleka

Fil
7 žumanaca
150 g šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
50 g kokosa

Dekoracija
50 g kokosa

Priprema:

Kora I
1. Umutiti belanca u čvrst šam, dodati šećer i vanil-šećer, te nastaviti mućenje. Umešati brašno pomešano s praškom za pecivo i na kraju kokos.
2. Dobijenu smesu rasporediti u okrugao kalup obložen papirom za pečenje, pa ispeći koru u rerni zagrejanoj na 180ºC dok ne porumeni.
3. Pečeni biskvit preliti mlekom i ostaviti da se ohladi.

Fil
1. Žicom izmešati žumanca s pudingom, gustinom, vanil-šećerom i 200 ml mleka. Ostatak mleka sipati u odgovarajuću šerpu i zagrevati, a kad proključa, umešati pripremljenu smesu i kuvati dok se ne zgusne. Dodati kokos, skinuti s ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, te ga sastaviti s ohlađenim kremom.
3. Ulupati slatku pavlaku i lagano sve sjediniti.

Finalni postupak
1. Na ohlađenu koru naneti polovinu fila, te poređati piškote umočene u mleko. Rasporediti preostali fil i poravnati ga.
2. Rashlađenu tortu posuti kokosom.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti