Fina torta s jagodama, voćna hrono poslastica


Sastojci:

Korak
4 jajeta
80 g maslaca
60 g fruktoze
100 g crne čokolade
100 g lešnika
1 kašika kakaoa
1 kašičica praška za pecivo

Fil
250 g sira
250 ml slatke pavlake
50 g fruktoze
naribana limunova korica
1 kesica agar-agara

Preliv
500 g jagoda
2 kesice agar-agara
100 g fruktoze

Priprema:

Kore
1. Umutiti penasto maslac, fruktozu i žumanca. Čokoladu iseckati na sitne kockice ili narendati, dodati mlevene pečene lešnike, kašiku kakaoa i prašak za pecivo. Sjedniti sa žumancima.
2. Posebno umutiti belanca u čvrst šam, pa umešati na kraju u smesu.
3. Okrugli kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i sipati pripremljenu smesu. Peći na 180° C oko 30 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, a zatim preseći napola vodoravno.
Fil
1 Zagrejati 250 ml vode sa fruktozom i dodati agar-agar. Sačekati da se rastvori, a zatim staviti na hlađenje sve dok ne počne da se pretvara u žele.
2. Umutiti slatku pavlaku u šlag i sjedniti sa sirom. Dodati malo naribane limunove korice u fil i na kraju polako umešati žele.
Preliv
1. Zagrejati 750 ml vode i fruktozu, pa dodati agar-agar. Ostaviti da se malo prohladi i počne pretvarati u žele.
Finalni postupak
1. Na tanjir za serviranje staviti prsten za pečenje torti i prvu koru. Preko nje rasporediti fil i staviti drugu koru.
2. Poređati jagode očišćene od peteljki. Kada preliv počne da se zgušnjava, sipati polako kašiku po kašiku preko voća sve dok potpuno ne prekrije jagode. Staviti u frižider na hlađenje i služiti tek kad se preliv stegne.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti