FANTAZIJA OD ČOKOLADE ZA 30 MINUTA MOŽDA I MANJE

Ovo je fantasticno i lako za pripremu. Rado ga pravim i s radoscu ga svi jedemo.

Za biskvitnu koru:
    4 jajeta
    100 g šećera
    250 g margarina
    100 g čokolade
    4 kašike brašna
    1 prašak za pecivo

Za krem:
    500 ml slatke pavlake
    200 g čokolade
    1 kašika šećera

Priprema
  1
U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca se šećerom, zatim postepeno dodati otopljeni margarin i čokoladu, kao i brašno pomešan sa praškom za pecivo. Posebno ulupati belanca u čvrst sneg i pažljivo umešati u prethodnu masu sa čokoladom. Masu izliti u namašćen i brašnom posut pleh i peći koru na 180 stepeni oko 20 minuta.

2
U šerpicu sipati slatku pavlaku, izlomljenu čokoladu i šećer, te kuvati dok se čokolada ne otopi i dok masa ne provri.
3
Još dok je toplo, preliti krem preko tople kore koja je prethodno izbodena viljuškom na par mesta.
4
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom odložiti u frižider da odstoji prkeo noći. Tek sutradan seći na kocke.

http://hotgamecritics.blogspot.ba/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti