BARON STANGLE


Sastojci:

1 pakovanje keks kora

Fil I
600 g malina
200 ml vode
6 kašika šećera
2 pudinga od maline
1 kesica želatina

Fil II
6 dl mleka
100 ml slatke pavlake
8 kašika šećera
2 pudinga od čokolade
100 g čokolade
100 g margarina

Glazura
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake

Priprema:

Fil I
1. Pomešati maline sa šećerom, pa ih kuvati dok ne proključaju.
2. Puding razmutiti u malo vode, dodati u maline i mešati dok se ne zgusne. Nakon toga skloniti s ringle.
3. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i kad nabubri, dodat ga filu.
Fil II
1. Pomešati puding sa 200 ml mleka, a ostatak mleka, slatku pavlaku i šećer zagrevati do ključanja. Zatim, dodati rastvoren puding i kuvati dok se ne zgusne.
2. Dodati kockice čokolade i margarina, te mešati dok se ne otope.
Finalni postupak:
1. Na jednu keks koru naneti polovinu fila I, poklopiti drugom korom, rasporediti celu količinu fila II, staviti treću koru i drugu polovinu fila I.
2. Slaganje završiti četvrtom korom. Otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i preliti preko kore.
3. Kada se kolač ohladi i stegne, iseći ga na štangle i poslužiti.

IZVORBakini slatkiši, N.V.
 http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti