JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Fantastične kocke od palente i sira
SASTOJCI
2,5 dl palente(instant)
sol
1 l vode
1 žlica maslaca
300 gr raznih sireva,koristila goudu,parmezan i gorgonzolu
3-4 žlice mliječnog namaza
180 ml kiselog vrhnja
malo naribanog sira za posipanje
PRIPREMA
1. Skuhajte brzu palentu.
Dvije jednake posude(gornji i donji dio vatrostalne posude) omažite maslacem i istresite u njih palentu. Posuda je dimenzija 16x28.Poravnajte i dobro ohladite.
Možete i svu palentu istresti u pleh u kojem ćete je kasnije zapeći,pa kad se ohladi,prerezati je vodoravno pout biskvita.
Držim,da je lakše odmah u dvije posude.
2. Jedan sloj palente premažite mliječnim namazom.
3. Naribajte sireve.Ne volite li gorgonzolu,možete umjesto nje staviti šunku,jako je ukusno i u toj kombinaciji.
4. Naribane sireve rasporedite po namazu.Odvojite par žlica naribanog mekanog sira,posuti ćete ga po vrhu.
5. Prekrijte sve drugim slojem palente,koji ste pažljivo odignuli iz posude.
Premažite taj sloj kiselim vrhnjem u koje ste umiješali ono malo naribanog sira koji ste odvojili. Zaboravili ste odvojiti,pa nema veze,ako je ostalo još sira naribajte ga,a ako nema,biti će fino i bez.
6. Pecite palentu oko pola sata na 180 st.C.
Posluživanje
Pričekajte dok se prohladi,pa narežite na kocke.
Ili počekajte da se potpuno ohladi,pa narežite na kockice i ponesite na Cool ili neko drugo druženje.
Prija i toplo i hladno,a dobra je i drugi dan.
Izvor: coolinarika.com
2,5 dl palente(instant)
sol
1 l vode
1 žlica maslaca
300 gr raznih sireva,koristila goudu,parmezan i gorgonzolu
3-4 žlice mliječnog namaza
180 ml kiselog vrhnja
malo naribanog sira za posipanje
PRIPREMA
1. Skuhajte brzu palentu.
Dvije jednake posude(gornji i donji dio vatrostalne posude) omažite maslacem i istresite u njih palentu. Posuda je dimenzija 16x28.Poravnajte i dobro ohladite.
Možete i svu palentu istresti u pleh u kojem ćete je kasnije zapeći,pa kad se ohladi,prerezati je vodoravno pout biskvita.
Držim,da je lakše odmah u dvije posude.
2. Jedan sloj palente premažite mliječnim namazom.
3. Naribajte sireve.Ne volite li gorgonzolu,možete umjesto nje staviti šunku,jako je ukusno i u toj kombinaciji.
4. Naribane sireve rasporedite po namazu.Odvojite par žlica naribanog mekanog sira,posuti ćete ga po vrhu.
5. Prekrijte sve drugim slojem palente,koji ste pažljivo odignuli iz posude.
Premažite taj sloj kiselim vrhnjem u koje ste umiješali ono malo naribanog sira koji ste odvojili. Zaboravili ste odvojiti,pa nema veze,ako je ostalo još sira naribajte ga,a ako nema,biti će fino i bez.
6. Pecite palentu oko pola sata na 180 st.C.
Posluživanje
Pričekajte dok se prohladi,pa narežite na kocke.
Ili počekajte da se potpuno ohladi,pa narežite na kockice i ponesite na Cool ili neko drugo druženje.
Prija i toplo i hladno,a dobra je i drugi dan.
Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar