VRLO LAGAN KOLAC-JAPANSKE BUBE
Vrlo lagan kolac, pravi ljetni, iako vjerujem da bi i zimi dobro dosao! ;)
SASTOJCI
Tijesto
• 4 zumanjka
• 20 dkg secera
• 20 zlica vode
• 25 dkg brasna
• 1 prasak za pecivo
• 4 bjelanjka – snijeg
• po zelji dodati kakako
Punc
• 1 dcl vode
• 1 dcl ruma
• 10 dkg secera
Krema
• 5 dcl mlijeka
• 3 zumanjka
• 20 dkg secera
• 8 dkg ostrog brasna
• 20 dkg margarina
Za ukrasiti
• 4 dcl slatkog vrhnja
• cokoladne mrvice
PRIRPEMA
Tijesto
Umutiti zumanjke sa secerom dodajuci vodu.
Umijesati brasno, prasak za pecivo, kakao i na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka.
Peceno tijesto natopiti puncem.
Punc
Kuhati dok ne zakipi.
Krema
Izmijesati zumanjke, secer, brasno i malo mlijeka. Skuhati u preostaloim mlijeku i ohladiti.
U ohladjeno dodati pjenasto izradjen margarin.
Kremom premazati ohladjeno tijesto, prekriti tucenim slatkim vrhnjem i posipati cokoladnim mrvicama.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
SASTOJCI
Tijesto
• 4 zumanjka
• 20 dkg secera
• 20 zlica vode
• 25 dkg brasna
• 1 prasak za pecivo
• 4 bjelanjka – snijeg
• po zelji dodati kakako
Punc
• 1 dcl vode
• 1 dcl ruma
• 10 dkg secera
Krema
• 5 dcl mlijeka
• 3 zumanjka
• 20 dkg secera
• 8 dkg ostrog brasna
• 20 dkg margarina
Za ukrasiti
• 4 dcl slatkog vrhnja
• cokoladne mrvice
PRIRPEMA
Tijesto
Umutiti zumanjke sa secerom dodajuci vodu.
Umijesati brasno, prasak za pecivo, kakao i na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka.
Peceno tijesto natopiti puncem.
Punc
Kuhati dok ne zakipi.
Krema
Izmijesati zumanjke, secer, brasno i malo mlijeka. Skuhati u preostaloim mlijeku i ohladiti.
U ohladjeno dodati pjenasto izradjen margarin.
Kremom premazati ohladjeno tijesto, prekriti tucenim slatkim vrhnjem i posipati cokoladnim mrvicama.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Primjedbe
Objavi komentar