Turska pizza s mljevenim mesom
POTREBNO:
Za pizza tijesto:
• 40 dkg brašna
• 1 suhi instant kvasac
• 2 žličice soli
• 1 dl ulja
• 2,5 dl mlijeka
Za punjenje od mljevenog mesa:
• 30 dkg mljevene junetine
• 1 veći luk
• 2 paprike
• 1 konzerva pelata
• 1 pakiranje/srce Podravka goveđeg temeljca za jela
• sol, papar, 2 žličice mljevene crvene paprike
• 1,5 dl crnog vina
• 1,5 dl vode
• I još: 20 dkg sira trapista ili kačkavalja
PRIPREMA:
1. Za pizza tijesto umijesiti od svih sastojaka dizano tijesto. Ako tijesto radite s Garant instant kvascem, počivanje radi dizanja tijesta nije potrebno. Ako radite sa običnim suhim kvascem ili pak sa svježim, potrebno je tijesto ostaviti da počiva 30 min. Ako nemate volje ili vremena raditi kod kuće dizano tijesto možete ovo napraviti i sa gotovim kupovnim tijestom za pizze
2. Za umak od mljevenog mesa, pirjati na malo ulja sitno sjeckan luk i papriku, dodati tada meso, promiješati i popržiti ga dok ne promijeni boju. Tada dodati vino, Podravka temeljac za jela, sol i papar pa pirjati dok tekućina ne ispari. Tada dodati pelate i 1,5 dl vode pa pirjati opet uz povremeno miješanje dok sva tekućina ne ispari.
3. Nakon toga podijeliti dizano tijesto na 5 manjih dijelova, svaki dio razvaljati duguljasto, premazati sa dvije žlice mesnog nadjeva, rubove zavrnuti prema unutra (vidi sliku), a na vrhovima spojiti i uvrnuti kako bi se dobio oblik čamca. Posipati ribanim sirom (trapist, gouda, kačkavalj), rubove premazati razmućenim jajetom te peći u pećnici na 200*C 20 minuta.
4. Poslužiti i uživati u svakom zalogaju. Dobar tek!
Izvor: http://recipeci.com/
Za pizza tijesto:
• 40 dkg brašna
• 1 suhi instant kvasac
• 2 žličice soli
• 1 dl ulja
• 2,5 dl mlijeka
Za punjenje od mljevenog mesa:
• 30 dkg mljevene junetine
• 1 veći luk
• 2 paprike
• 1 konzerva pelata
• 1 pakiranje/srce Podravka goveđeg temeljca za jela
• sol, papar, 2 žličice mljevene crvene paprike
• 1,5 dl crnog vina
• 1,5 dl vode
• I još: 20 dkg sira trapista ili kačkavalja
PRIPREMA:
1. Za pizza tijesto umijesiti od svih sastojaka dizano tijesto. Ako tijesto radite s Garant instant kvascem, počivanje radi dizanja tijesta nije potrebno. Ako radite sa običnim suhim kvascem ili pak sa svježim, potrebno je tijesto ostaviti da počiva 30 min. Ako nemate volje ili vremena raditi kod kuće dizano tijesto možete ovo napraviti i sa gotovim kupovnim tijestom za pizze
2. Za umak od mljevenog mesa, pirjati na malo ulja sitno sjeckan luk i papriku, dodati tada meso, promiješati i popržiti ga dok ne promijeni boju. Tada dodati vino, Podravka temeljac za jela, sol i papar pa pirjati dok tekućina ne ispari. Tada dodati pelate i 1,5 dl vode pa pirjati opet uz povremeno miješanje dok sva tekućina ne ispari.
3. Nakon toga podijeliti dizano tijesto na 5 manjih dijelova, svaki dio razvaljati duguljasto, premazati sa dvije žlice mesnog nadjeva, rubove zavrnuti prema unutra (vidi sliku), a na vrhovima spojiti i uvrnuti kako bi se dobio oblik čamca. Posipati ribanim sirom (trapist, gouda, kačkavalj), rubove premazati razmućenim jajetom te peći u pećnici na 200*C 20 minuta.
4. Poslužiti i uživati u svakom zalogaju. Dobar tek!
Izvor: http://recipeci.com/
Primjedbe
Objavi komentar