Torta iz snova: Četiri boje čokolade


Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
½ praška za pecivo
2 kašike kakaoa

Za sirup:
3,5 dl vode
5 kašika šećera
2 kašike ruma
2 kašike kakaoa

Za fil:
9 dl slatke pavlake
300 g crne čokolade
300 g mlečne čokolade
300 g bele krem table
250 g margarina
1 kašika ruma
sok od pola pomorandže
2 kašike mleka

Za dekoraciju:
50 g crne čokolade
50 g mlečne čokolade
50 g bele čokolade

Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Potom dodavati jedno po jedno žumance, brašno s praškom za pecivo i kakao, neprestano muteći.
2. Dobijenu smesu usuti u okrugli kalup za tortu (prečnika 26 cm) obložen papirom za pečenje i peći na 180°C.
3. U međuvremenu staviti vodu, šećer, kakao i rum u šerpu i zagrevati do ključanja.
4. Pečenu koru izbockati nožem i odmah preliti kuvanim sirupom, te ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U posudu na pari sipati 3 dl slatke pavlake, 1/3 margarina i 300 g bele čokolade pa mešati dok se čokolada i margarin ne rastope. Postupak ponoviti s mlečnom i crnom čokoladom i ostatkom slatke pavlake i margarina.
2. Dobijene kremove ostaviti da prenoće u frižideru.
3. Sutradan, krem od bele čokolade umutiti s mlekom, krem od mlečne čokolade sa sokom od pomorandže a krem od crne čokolade s rumom.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom s crnom, pa filom s mlečnom i na kraju filom s belom čokoladom, te ostaviti da se ohladi i stegne.
2. Odozgo narendati čokolade za dekoraciju.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti