Priprema prhkog tijesta! donosimo tajnu za nevjerovatno tijesto!
Lako i jednostavno, pripremite prhko tijesto, a prema sezoni i ukusu mijenjajte nadjeve.
SASTOJCI
Za pripremu prhkog tijesta pripremite:
3 žumanjka,
150 g maslaca,
300 g brašna,
100 g šećera,
malo naribane limunove korice i malo soli.
Bitno je da su svi sastojci sobne temperature.
PRIPREMA
Maslac dobro izmrvite s brašnom, dodajte šećer, žumanjke, sol i limunovu koricu te zamijesite prhko tijesto.
Prema potrebi ga odvajajte od podloge plastičnom lopaticom. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena.
Tijesto razvaljajte na veličinu malo veću od kalupa za krustade i pomoću valjka stavite ga u njega.
Prstima utisnite tijesto, a rubove odrežite valjkom.
Prije pečenja tijesto izbodite vilicom.
Tijesto pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 10-15 minuta, a zatim na tako polupečeno tijesto stavite nadjev.
http://www.coolinarika.com/
SASTOJCI
Za pripremu prhkog tijesta pripremite:
3 žumanjka,
150 g maslaca,
300 g brašna,
100 g šećera,
malo naribane limunove korice i malo soli.
Bitno je da su svi sastojci sobne temperature.
PRIPREMA
Maslac dobro izmrvite s brašnom, dodajte šećer, žumanjke, sol i limunovu koricu te zamijesite prhko tijesto.
Prema potrebi ga odvajajte od podloge plastičnom lopaticom. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena.
Tijesto razvaljajte na veličinu malo veću od kalupa za krustade i pomoću valjka stavite ga u njega.
Prstima utisnite tijesto, a rubove odrežite valjkom.
Prije pečenja tijesto izbodite vilicom.
Tijesto pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 10-15 minuta, a zatim na tako polupečeno tijesto stavite nadjev.
http://www.coolinarika.com/
Primjedbe
Objavi komentar