Krompir iz rerne! fin,hrskav i aromatican,super nam je bio uz raznjice i salaticu i cak se i mom muzu svidio iako bas ne voli krompir


Sastojci
9 vecih krompira
krupna morska so
4 grancice ruzmarina
pola limuna
4-5 kasika maslinovog ulja
3 kasike istopljenog putera


Priprema
1.
Rernu zagrijati na 220°.Krompir isjeci na kriske ali ne zasjecati skroz,krompir treba da sa donje

strane ostane spojen.Poredati ga u vatrostalnu zdjelu.Izmijesati maslinovo ulje i puter i sa pola smjese premazati krompir.Posuti sa krupnom morskom soli.Limun isjeci na komade i zajedno sa grancicama ruzmarina poredati preko krompira.Pokriti aluminijumskom folijom i peci 60 min,zatim skloniti foliju,premazati ostatkom putera i maslinovog ulja i peci jos 30-40minuta.

http://hotgamecritics.blogspot.ba/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti