Krompir iz rerne! fin,hrskav i aromatican,super nam je bio uz raznjice i salaticu i cak se i mom muzu svidio iako bas ne voli krompir
Sastojci
9 vecih krompira
krupna morska so
4 grancice ruzmarina
pola limuna
4-5 kasika maslinovog ulja
3 kasike istopljenog putera
Priprema
1.
Rernu zagrijati na 220°.Krompir isjeci na kriske ali ne zasjecati skroz,krompir treba da sa donje
strane ostane spojen.Poredati ga u vatrostalnu zdjelu.Izmijesati maslinovo ulje i puter i sa pola smjese premazati krompir.Posuti sa krupnom morskom soli.Limun isjeci na komade i zajedno sa grancicama ruzmarina poredati preko krompira.Pokriti aluminijumskom folijom i peci 60 min,zatim skloniti foliju,premazati ostatkom putera i maslinovog ulja i peci jos 30-40minuta.
http://hotgamecritics.blogspot.ba/
Primjedbe
Objavi komentar